Bogen om Cannabis

Appendix; Cannabis Test

Test og indhold af cannabis (THC) i kroppen

Man kan teste for THC i blod, urin, hår, og mund mfl.(saliva)

Når man tester for THC på et menneske skal man vide om man tester på THC i sig selv, eller på kroppens egen metabolisme (der findes mere end 113 kendte metabolismer af THC). De tre vigtigste er delta-9-thc, metabolitten 11-OH-THC samt THC-COOH som er et inaktivt restprodukt heraf.

Selvom THC-COOH er den mest udbredte måde at teste på, tager den ikke højde for den inaktive THC metabolit, der måtte side i kroppens fedt, i op til uger, nogle gange måneder efter indtagelse. Derfor kræver det en særlig test, for at kunne måle faktisk THC, eller de to andre aktive, delta-9-thc og 11-OH-THC. Flere test metoder eksisterer og i dag er flere bange for at miste deres kørekort og job pt.

Der er stor forskel på hvordan cannabis indtages og når det ryges kommer det mere eller mindre direkte ud i blodet. Når Cannabis spises/drikkes, skal det igennem fordøjelses systemet og leveren, før det når ud i blodbanen. Begge topper efter 9 min i blodbanen. Blodet bliver hurtigt renset igen, da blod der indeholder THC sendes direkte til leveren, hvor metabolismen 11-OH-THC sætter gang i THC-COOH. Herrefter bliver THC-COOH sendt til nyrene som skiller det ud som affaldsstof i urin.

Saliva test i munden (binder sig til receptore i vatpind), bruges i Europa og Astralien. Denne test burde kunne beståes efter 24 timer, dog tager det et par dage for stor forbrugere. De anses dog stadig ikke, for at være særlig præcise og det tager kun 4-6 timer for THC at fordampe fra vatpinden. Mere præcision er nødvendig for at kunne bruge det i forbindelse med f eks bilkørsel.

Når man tester i blodet, kan man teste både Delta-9-THC og metabolismerne 11-OH-THC og THC-COOH. Derfor kan disse bruges til at bestemme, en nøjagtig nylig forgiftning. Ovennævnte metabolismer topper henholdsvis;

15 min for Delta-9-THC

22 min for THC-COOH

Begge er dog meget længere tid om at forlade kroppen

Ifølge NORML, kan Cannabis spores i blodet mellem 12-24 timer efter en gang. Cannabis kan blive i blodet helt op til 2-7 dage ved ekstremt eller jævnligt forbrug.

Test i blodet er sjældne, da de er dyrere og meget sværrere at udføre i praksis, og ligesom på en vatpind (saliva), forsvinder THC hurtigt ud af blodbanen. Test på sved eller urin er meget billigere og blodprøver bruges kun af den udøvende magt, indenfor et kort tidsrum efter formodet indtagelse. Når man tester for THC, tester en af de nyeste teknologier på markedet på sved. Her er der tale om en kontroversiel ”vejkantstest” hvor den eneste godkendte på markedet er Drugwipe, som produceres i tyskland og detektere flere forskellige metabolitter i sved, herunder minimum 1 inaktiv (vatpind).

Eftersom THC kommer fra blodbanen og derefter bliver til sved, tager det tid før det er muligt at måle i sved. THC begynder at kunne måles i sved 1-12 timer efter indtagelse og er derfor ikke særligt pålideligt. Dette kan iøvrigt være en indikation på, hvor unøjagtig denne test form kan være. Disse test kan indtil nu kun påvise kontakt med cannabis.

Fordi, THC kan være på din sved/hud, selvom man kun lige har rørt cannabis, eller været i rum med nogen som har røget det. Svedtest kan bruges som langtids monitorerings løsning, se evt Pharmcheck patch.

Når man tester for THC i hår, bliver det meget usikkert, da man på ingen måde kan udelukke om man har været i kontakt med andre som har været i kontakt med cannabis eller været i et lokale hvor det har været røget. Hvis metabolismen på den anden side har været aktiveret, kunne man begynde at antage at personen havde indtaget cannabis. THC-COOH bliver kun produceret i kroppen og er ikke til stede i cannabis.

De fleste studier indikere metabolismer i urinen, ikke THC. Derfor måles der på THC-COOH. Så generelt ser man efter metabolisme (THC-COOH) og ikke THC, hvilket kan gøre denne test til et større problem for faste brugere.

Urin test er nok den mest almindelige test form for stoffer generelt, og hvor stoffer kan spores lang tid efter den psykoaktive effekt er stoppet. Med så dårlige redskaber på hånden, giver det anledning til yderligere tvivlspørgsmål; slår test apparater ud på andre inaktive metaboliter og isotoper, herunder THCA, Anandamide og måske flere, er det i højere grad en udfordring for de mange tusinde brugeré af cannabis i Danmark.

Random Quote