Bogen om Cannabis

Introduktion; Kapitel 1

Israel intro

Mange mener at Dr. Raphael Mechoulam skulle nomineres til Nobels fredspris, ikke kun i kraft af sin fortid i koncentration lejren Auswitch, men for sin banebrydende forskning med cannabis. I 1964 isolerede han THC første gang i nyere tid og siden kortlagde han Endonannabinoid systemet (ECS) 1988 i dyr og mennesker. Systemet er et receptor system, som kommunikere med kroppen celler. Receptore er små proteiner knyttet til kroppens celler, der modtager kemiske meddelelser og hjælper cellerne med at reagere på forskellige stimuli. THC er en af primært to grupper af cannabinoider som findes i cannabis blomsten. Den anden store gruppe hedder Cannabidiol (CBD).

Det Endocannabinoide system er et receptor system som findes i den menneskelige krop som sender signaler til en lang række funktioner i kroppens celler, herunder; Immun, Nerve, Endocrine, og Oxidation celle systemer. Dr. Raphael Mechoulam’s forskning har banet vejen til at forstå hvorfor cannabis virker på så mange lidelser, da dette system regulerer mange forskellige og afgørende ting i vores krop.

Mange mennesker har haft svært ved at rumme, at cannabis kunne bruges overfor så mange forskellige sygdomme, hvorfor det har været for fantastisk, til at kunne rumme, men nu giver meget mere mening, da dette system er kroppen største og måske ældste biologiske receptor system som i dag, er understøttet af flere tusinde medicinske undersøgelser, som ikke anerkendes af Danske sundheds autoriteter endnu.

Det er først efter 1988, at forskere begynder at forstå, hvordan cannabis rent faktisk virker i kroppen og hvilke processer og signaler, det sætter igang. Det ECS, har som nævnt en direkte forbindelse til de fleste af kroppens andre systemer, ved at regulerer homeostase og skabe balance, hvorfor den seneste forskning peger på vigtigheden af dette system i forbindelse med sygdom.

Da ECS på ingen måde fremgår af materialet på det Danske medicin studie i tilstrækkeligt omfang, i dag cirka 10 linjer, er denne bog og hjemmeside en opfordring til at ECS og cannabinoider hurtig bliver en del af den Danske medicin uddannelse, som det måske ældste og fremfor alt største biologiske receptor system i den menneskelige krop.