Bogen om Cannabis

Introduktion; Kapitel 1

Patenter intro

Patenter og kontrollerede kliniske forsøg, er den moderne måde at dokumentere medicin på i dag og derfor en vigtig ting at have med, for at kunne forstå cannabis både som plante, men også som syntese og medicin, hvor bio og pharma i dag skaber kopier og lader sig inspirerer af naturen for at kunne patentere, nye cannabinoide-baserede medicinske produkter.

I denne sammenhæng opstår diskutionen om hvor vidt synteser af cannabis, er bedre end den cannabis olie folk selv kan lave, uden de store omkostninger forbundet med det. Det er jo en plante vi har med at gøre.

Hvis man sammenligner f eks Sativex som er et godkendt cannabis lægemiddel i Danmark, med et lignende hjemmelavet produkt, er der en så stor forskel i prisen, at Sativex koster DKK 1.500 mere end en hjemmelavet økologisk 10 ml spray, med samme THC og CBD indhold, hvilket understreger nogle af de udfordringer der er med medicinsk cannabis og at patenter ikke altid er løsningen, da cannabis er en plante og først og fremmest naturmedicin.

Mange cannabis indikationer har indtil nu været anekdotiske eller lavet på forsøgsdyr og ikke undergået kontrolleret klinisk dokumention på mennesker, i følge i Danske myndigheder. Men hvad sker der på området når vi kigger på den forskning der er?

Det er korrekt, at Cannabis ikke kan håndteres på samme måde som andet medicin i kliniske forsøg, da det har en euforiserende virkning, ikke dermed sagt at det ikke bliver gjort.

Som vi skal se bliver der verden over, arbejdet på klinisk dokumentation, hertil også en lang række patenter. Der er ligeledes mere end 700 kliniske forsøg igang med cannabis på mennesker, hvor cirka halvdelen er afsluttet med gode resultater. Link er givet i bogen!