Bogen om Cannabis

Kapitel 1: Omfang

Kapitel 1: Omfang i dag

På de næste sider illustreres omfanget af medicinsk og rekreativ cannabis globalt og der kan ikke herske tvivl om at cannabis har fundet vej, ud til brugere over hele verden og at det i dag boomer til dels på grund af den terapeutiske effekt cannabis har, men også grundet den hurtige spredning den medicinske effekt har haft via internettet.

Igennem 1990’erne blev cannabis i større grad udbredt i hele den vestlige verden. Globalt nærmer det sig 10 % af jordens befolkning, som enten bruger cannabis rekreativ eller som medicin. I Danmark kan vi kun skønne da det har været ulovligt siden 1969 og hvorfor man kunne formode, at mange ikke har været ærlige i de undersøgelser der har været lavet herhjemme, og hvorfor man kunne antage at det reelle tal nok er højere end de seneste undersøgelser viser.

Rapporten Narkotika situationen i Danmark vil blive brugt i bogen, men her blot understrege at tallene med stor sandsynlighed er højere end rapporten anslår, da der omsættes for cirka DKK 2,5 milliarder cannabis i Danmark om året, hvorfor tallene fra Narkotika situationen i Danmark virker meget lave. Mere end 50% af befolkningen har prøvet at ryge cannabis nogensinde i Danmark og for mange er det deres foretrukne rusmiddel og medicin.

Omfanget af medicinsk cannabis er i dag eksploderet som ringe i vandet, og det skyldes til dels at flere og flere patienter, selv opsøger information og studerer deres egne symptomer og sygdomme på internettet. I nogle tilfælde, i så stor en grad at det kan være svært for nogen praktiserende læge at følge med i denne udvikling. Udviklingen gør at der foregår en stor vidensdeling blandt patienter og mennesker globalt, hvilket giver de ting der virker ben at gå på.

Det er ikke kun brugen af rekreativ og medicinsk cannabis der er udbredt, som industri dominerer Israel på forskning, Californien på omsætning og med fleste cannabis brugere og Canada med største produktion. Først nævnte har været i gang med grundforskning i mere end 21 år og eksperter forudser nu en milliard dollars eksport, de kommende år.

Danmark kan lære meget af den måde Israel som stat har investeret i grundforskning, som den nye cannabis industri, kunne tage afsæt i. Israel har for nyligt afkriminaliseret cannabis til rekreativ brug og lanceret flere universitets uddannelser som skal hjælpe med at skabe vækst i industrien og uddanne læger til at håndtere cannabis som medicin, eller lade “dispensaries” overtage rollen.

Man kan spørge sig selv om, hvorfor vi ikke gør det samme i Danmark? Vi kan på ingen måde forlange af Danske læger at de skal udskrive noget de ikke er uddannet i, Tina Ingrid Horsted er en undtagelse ud af cirka. 25.000 læger i Danmark.

Dette illustrerer omfanget af dem/den som Sundhedsstyrelsen har tænkt skulle udbrede cannabis til medicinsk brug til Danskerne, hvilket ikke kan gøres uden en grundlæggende forståelse af hvordan cannabis virker i kroppen og de bagvedliggende årsager hertil.

Er oplysningen og opfattelse ikke noget af det første man skal fokuserer på, hvis man skal ændre noget?

Random Quote