Bogen om Cannabis

Introduktion; Kapitel 1

Rekreativt marked og sikkerhed intro

Det rekreative cannabis marked kan ikke adskilles fra den medicinske del, på trods af det er det der lægges op til. Mange patienter køber deres cannabis på det rekreative marked, som situationen er nu, hvorfor der er stor forskel på hvorfor folk anvender Cannabis. Planten kan vokse overalt, og igennem tiden, har folk altid trosset loven og brugt Cannabis medicinsk og rekreativ alligevel, hvilket nu har resulteret i støre eller mindre grad af liberalisering af cannabis globalt.

Det eksistereende rekreative cannabis marked, har i forvejen et stort udvalg af medicinske cannabis produkter til fastsatte priser og som nævnt omsættes der på dette market for cirka det dobbelte af hvad Danskerne købte kosttilskud for, hvilket var DKK 1,2 milliarder 2016, sammenlignet med cirka det dobbelte for salg af illegal cannabis i samme periode.

Seneste undersøgelser fra Portugal har vist, at efter de har legaliseret besiddelse af små mængder stoffer, til personligt brug, er kriminaliteten faldet, antallet af misbrugere og dødsfald er ligeledes faldet, hvorfor WHO har udpeget denne model som den mest succesrige narkotikabekæmpelse strategi, indenfor konventionens rammer. I Danmark kører krigen mod stoffer stadig på trods af WHO’s anbefalinger og flere og flere indikationer på hvorfor folk bruger cannabis.

Cannabis har igennem tiden haft mange modstandere, enten i forbindelse med magt, kontrol eller penge, hvorfor en forståelse for den lovmæssige udvikling, modstandere, rekreative virke og marked også er nødvendigt at have med for at forstå hvad cannabis er for en størrelse.

Sammenlignet med andre stoffer, er cannabis et meget sikkert stof, da ingen nogen sinde er døde af det ifølge WHO (1996), og der er indtil nu ikke ført klinisk dokumentation for fastsættelsen af LD50 i forhold til cannabis, som indikere hvor meget der skal til, for at man dør af det.

Cannabis er som læseren vil erfarer, måske en af verdens ældste afgrøder og en af de mest beskrevende og testede former for medicin der findes, med cirka 760 millioner brugere over hele verden og en historie der går flere tusinde år tilbage.

Igennem historien har mange mennesker, love og omstændigheder gjort at vi kan følge cannabis langt tilbage i tiden, hvor landbruget havde sin begyndelse. Her beskriver den historiske gennemgang (tidslinjen), hvordan en simpel ukrudt’s lignende plante, kan forbedre livskvaliteten for mange mennesker på hele jorden og på samme tid være udsat for alverdens beskyldninger og overgreb fra magthavere og virksomheder med modstridende interesser.

God fornøjelse med Bogen om Cannabis!

Husk du kan debatterer alt om Cannabis til medicinsk brug på hjemmesidens fora!