Bogen om Cannabis

Kapitel 4: Forskning og det Endocannabinoide system

Forskning og det endocannabinoide system

USA:

Størstedelen af den Amerikanske forskning der ikke betegnes som isolerede eller syntetiske undersøgelser, bygger på et statsprogram, som i virkeligheden var overvåget/godkendt/monitoreret af DEA, iværksat omkring slut 1970’erne og fungerende helt op til i dag (dog med få tilbageværende deltagende), hvor cannabis dyrkes af University of Mississippi.

Forskere har især i moderne tid kritiseret kvaliteten af denne forskning, på grund af produktet som blev anvendt, som blev leveret i form af topskud. Disse topskud var et usammenligneligt grundlag med det rekreative markeds produkter (topskud), hvilket i høj grad slår tvivl om, for det første kvaliteten af datidens forskning, men også om denne forskning medvirkende til opretholdelsen af en illusion om manglende medicinske virkninger og forbuds propaganda (skræmmekampagner).

På føderalt (nationalt) plan er cannabis kun tilladt (ifølge FN konvention 1961) til medicinsk og forsknings brug den dag i dag, forudsat man kan overkomme det røde lag tape, skabt af bureaukratiske juridiske restriktioner, hvorfor mange Nord Amerikanske virksomheder, nu rykker til Israel.

I den industrielle del af cannabis markedet fokuseres der på alt hvad der kan patenteres, men i Israel og mange andre lande, er det grundforskning der ligger til grunde for det industrien høster i dag, hvilket Danmark burde lade sig inspirerer af. Derfor handler næste afsnit om Israel, den videnskabelige leder indenfor cannabis forskning i dag. Hvis du ønsker at se mere om Dr. Raphael Mechoulam kan du finde videoer med ham her på hjemmesiden.

Cannabis står til at skabe 400.000 nye jobs i USA, 100.000 alene i Californien, som har verdens største cannabis marked. Her er det Danske tal 300 forventede arbejdespladser i følge DR nyheder, hvorfor Danmark på ingen måde har fået struktureret vores cannabis industri, til gavn for Danskerne. Om tre år vil den legale cannabis industri i USA kunne omsætte op mod 40 milliarder dollars. Det er omkring 248 milliarder kroner Danske kroner, alt sammen skabt ud fra en plante, ikke et patent eller en virksomhed og væksten gavner derfor alle i samfundet.

Da Californien 1. januar 2018 gjorde det lovligt for folk over 21 år at bruge cannabis rekreativ og begyndte at udstede tilladelser til at sælge cannabis produkter til de erhvervsdrivende, forventes markedet for fødevarer med THC allerede at nå en omsætning på 100 millioner dollars, svarende til DKK 628,5 millioner i 2018. Her kan man tilføje den forebyggende rolle disse produkter har på samfundet og deraf sparrede sundheds udgifter. For ti år siden mente 32 procent af amerikanerne, at cannabis burde være lovligt, i dag er tallet 64 procent.

Forskere ved nu langt mere om hvordan Cannabis virker på den menneskelige krop, hvorfor denne plante har kæmpe potentiale som medicin. Tænk hvis vi kan bekæmpe kræft uden kemo f eks, det ville gavne så mange mennesker.

Her er mit spørgsmål til Danske sundheds myndigheder, i hvilken del af cannabis forskningen, som meget fint bliver gennemgået i ovenstående video, er i uenige i, hvad mangler i at afdække og hvordan vil i gøre det?

Random Quote