Bogen om Cannabis

Kapitel 4: Forskning Israel

Israel

Forum; Endocannabinoid Systemet

I Israel i 1964 var det en kemiker og læge Dr. Raphael Mechoulam på Jerusalems universitet, som isolerede tetrahydrocannabinol (THC) første gang i moderne tid og derefter grundlagde ECS i rotter i 1988 (nu det største receptor system i den menneskelige krop). Herefter fandt han ud af, at hjernen selv producere cannabinoider.

Opdagelsen af den kemiske syntese af Δ9-THC indledte den moderne æra af cannabisforskningen, fordi det muliggjorde at undersøge virkningerne og effekten af individuelle cannabinoider i laboratorie modeller.

Den yderligere farmakologiske undersøgelse og forskning af A9-THC indikerede, at det kan udøve dets virkninger ved at interagere med et specifik receptor protein i hjernen.

Konklusionen fra dette arbejde var, at den såkaldte cannabinoid receptor, var en G-proteinkoblet receptor. En gang en CB receptor agonist, CP-55.940, som blev syntetiseret, og radioaktivt mærket i bindings studier som blev udført. Fordelingen af CP-55.940-bindings steder viste sig at ligne dem, der kodes for af cDNA for en anden G-protein-koblet receptor, SKR6, en receptor som forskere ikke kendte og derfor ikke kunne sammenligne med noget man havde set tidligere (en gammel forældreløs receptor).

Hertil undersøgte man receptorer ved anvendelse af cannabinoid bindende assays, som viste, at SKR6 faktisk var en cannabinoid receptor, som blev identificeret første gang i rottehjernen. Kort efter blev en human G-proteinreceptor identificeret, som havde en aminosyresekvens 98% identisk med SKR6-receptoren i rottehjernen.

I 1993 blev et anden G-protein-koblet cannabinoid receptorsekvens (CX5) identificeret blandt cDNA’er fra den humane promyelocytiske leukæmiske celle linje HL60. Forskere foreslog ifølge Dr. Raphael Mechoulam, at hjerne receptoren, CB1 var afgørende for cannabis euforiserende effekt og at den anden receptor, som er udtrykt af receptorer på celler i immunsystemet, tarmen og andre steder i kroppen, blev benævnt CB2, som viste sig at have en stor anti-inflammatorisk effekt og afgørende rolle for kroppens evne til at opretholde homeostase (balance i kroppen).

Det er siden blevet almindeligt anerkendt, at CB1-receptorer er bredt fordelt, men er særlig mangfoldige i nogle områder af hjernen, herunder dem der beskæftiger sig med bevægelse og postural kontrol, smerte og sensorisk opfattelse, hukommelse, kognition, følelse og autonome og endokrine funktioner.

Disse receptorer er også udbredt i tarmen, testikler og livmoder. Den anden type receptor, CB2 receptoren, er stadig under undersøgelse, men antages at formidle mange af de cannabinoide immunologiske virkninger i kroppen.

Israel, har skabt mange banebrydende undersøgelser fra Det Hellige Land. De viser, hvordan Cannabis kan behandle tilstande ligefra autisme og kroniske smerter til epilepsi og brudte knogler. Tænk at mus som her brækket benet, heler næsten dobbelt så hurtigere, hvis de får CBD, som hvis de ikke gør. Dette er i den grad interessent, hvorfor denne forskning nu laves på mennesker, takket være denne mand.

Efter den medicinske cannabis fader, Dr. Raphael Mechoulam, er der en ny generation af prisbelønnede Israelske forskere på vej. Lital Magid, for eksempel, fik anerkendelse for at analysere og  kortlæggelse af 22 cannabinoider (en del af cannabisanlægget, der kan behandle neurologiske og inflammatoriske sygdomme).

Landets mest prestigefyldte universitet, Hebraiske Universitet i Jerusalem, har lige lanceret sit eget cannabis forsknings anlæg ved Ariel Universitet.

Mere en 50 amerikanske cannabisvirksomheder etableret F & U-operationer i Israel, da de søger at indløse den Israelske ekspertise og undslippe de restriktive bestemmelser for forskning i deres eget land.

Israel er hjemsted for mange cannabis-virksomheder og startups, som udvikler banebrydende produkter og tiltrækker seriøse investeringer: 2016 oplevede de investeringer på 250 millioner dollars i israelske cannabis virksomheder og startups, hvoraf halvdelen kom fra Nordamerika – kun en fjerdedel af det forventede beløb (1 milliard dollars) over de næste 2 år (2017-frem).

Siden ovennævnte video er rekreativ Cannabis blevet liberaliseret i Israel og i følge eksperter forventes det at den Israelske cannabis industri vil overgå landets kulindustri, på en samlet markedsværdi på cirka 50 milliarder dollars ved udgangen af 2025.

Hvilke universiteter er det der studerer Cannabis i Danmark eller sagt på en anden måde, hvornår begynder vi at deltage i forskning og anerkende denne nye og sunde industri?

Random Quote