Bogen om Cannabis

Kapitel 4: Specifikke lidelser versus cannabis

Specifikke lidelser versus cannabis

Forum; CBD

Forum: THC

Sygdomsfora

I følge Dr. Raphael Mechoulam, har Cannabis planten og dens mange endocannabinoide virkninger et frugtbart fundament til efterforskning af farmaceutiske indikationer for mange lidelser. Forskerne har for længst udviklet syntetisk cannabinoid antagonist til behandlingen af fedme og neurodegenererende sygdomme, smerte, multipel sklerose, reumatoid arthritis og kræft. Hertil en lang række mentale lidelser som posttraumatisk stresslidelse, skizofreni og Tourettes syndrom.

Flere studier har påvist en sammenhæng mellem brug af CBD olie og en lang række lidelser, her vil dette afsnit gennemgå et par stykker som illustrerer dette, startende med smerter, herefter angst, Epilepsi, psoriasis/acne og neurologiske lidelser, hvorefter lidelser der er udbredt i Danmark bliver gennemgået.

Den tidligste medicinske viden om cannabis kommer fra østen, hvor tro og mystik har hængt sammen med helbredelse i mange kulturer. Ayurveda, der kombinerer Sanskrit ord for liv og viden, er det tidligste medicinske system/lexikon vi kender.

Dette quote er fra Cannabis as Terapeutic; Cannabis var ligeledes bundet til tro og mystik i Indien i fortiden, i hinduen og Islamiske traditioner, såvel som i mange andre minoritetsreligioner.

Merlin forklarede det godt for nyligt, “med moderne videnskabs stærke værktøjer og menneskelig fantasi, og vores forståelse af vores dybe rodede ønske om at opleve ecstasy i den oprindelige betydning af ordet (for at bryde sindet fri for kroppen og kommunikere med ‘gudene’ eller forfædrene) bliver klar med tid”. Fra Cannabis as Terapeutic 2005.

De ældste cannabis indikationer er psykiatriske fra Atharvaveda, med henvisning til dens brug mod angst. Nuværende forskning er støttende, især for cannabidiol (CBD) som et anti-angst middel såvel som et anti-psykotisk middel gennemgået i mere end 150 studier i dag (dengang 74).

Lignende fordele kan tilfalde beroligende demens, da THC viste sig at være gavnligt hos patienter med Alzheimers sygdom, hvor der dengang var 75 forsknings baserede undersøgelser og som i dag bliver mere og mere udbredt i praksis. For nylig har cannabichromene (CBC) også vist sig at være anti-depressive virkninger. Ayurveda er baseret på et koncept mæssigt medicinsk system, der søger balance mellem tre funktionelle elementer.

Dette kapitel vil forsøge at forklarer kort om forskellige udvalgte medicinske indikationer på Cannabis, og placere dem i et nutidigt perspektiv.

I gamle dage blev Cannabis brugt som bedøvelse og allerede dengang kendte man til plantens to køn og adskilte dem til medicinsk og mystiske formål.

De første lidelser og indikationer i denne bog er blandt andet valgt, da de dækker over en bred vifte af sygdomme og krops funktioner, og derfor kan være med til at forklarer hvorfor cannabis og ECS kommer til at spille en central rolle i det moderne sundheds paradigme, sat overfor en lang række sygdomme i fremtiden.

På denne side er der ligeledes link til en lang række lidelser, hvis den ikke er nævnt her:

Link til sygdoms siden

Her ser du Danskernes lidelser 2017

Kilde: DANSKERNES SUNDHED
DEN NATIONALE SUNDHEDSPROFIL 2017

Random Quote