Bogen om Cannabis

Kapitel 4: Specifikke sygdomme vs cannabis

Cannabis og Diabetes

Forum; Diabetes

I Danmark lever cirka 260.000 mennesker med diabetes, i følge seneste rapport, her kan man tilføje 200.000 mennesker som ikke ved de har det og 750.000 som lever i for-stadiet til diabetes. Det er ret mange mennesker og sygdommen koster det Danske samfund DKK 86 millioner om dagen 2014 i følge Politiken. Diabetes og insulin resistens er en tilstand, hvor kroppen har svært ved at optage glukose fra blodet, også kaldet sukkersyge.

Israelske forskere fra Hebrew University of Jerusalem er overbeviste om, at sukkersyge kan forebygges og behandles med cannabis.

Nogle af fordelene ved at gøre det inkluderer:

  • Kan stabilisere blodsukkeret og undertrykke arteriel inflammation (kan føre til hjerte-kar-sygdomme).
  • Forebygge nervebetændelse og lindre smerten af neuropati (den mest almindelige komplikation af diabetes).
  • Giver lavere blodtryk over tid, hvilket kan bidrage til at reducere risikoen for hjertesygdomme og andre komplikationer.
  • Holder blodkar åbne og forbedrer cirkulationen.
  • Lindrer muskelkramper og smerter fra gastrointestinale lidelser.

https://www.diabetes.co.uk/recreational-drugs/cannabis.html

Cannabis kan i større grad end forskere hidtil havde regnet med, hjælpe Danske diabetikere til et bedre og sundere liv. Undersøgelser har nemlig vist at mennesker, der indtager cannabis, har et lavere fastende insulin niveau, og lavere risiko for insulin resistens, sammenlignet med folk, der aldrig har brugt cannabis.

Det forholdsvis nye videnskabeligt studie fra 2010, blev offentliggjort i American Journal of Medicin. Forskningen viste, at brugere af cannabis har et smallere taljemål og højere niveauer af“det gode” HDL-kolesterol, sammenlignet med ikke-brugere af cannabis.

Undersøgelsen omfattede data fra 4.657 mennesker, der var en del af den nationale sundheds og ernærings undersøgelse i USA fra 2005 til 2010. Blandt deltagerne i undersøgelsen, havde 1.975 brugt cannabis tidligere, men var ikke længere brugere af det, mens 579 anvendte cannabis. Der var yderligere 2.103 personer i undersøgelsen, der aldrig havde brugt cannabis. Undersøgelsen blev udført af forskere fra Beth Israel Deaconess Medical Center, University of Nebraska og Harvard School of Public Health.

På den måde må man sige at Cannabis er interessent sat overfor både diabetes og fedme.

Random Quote