Bogen om Cannabis

Kapitel 4: Specifikke sygdomme vs Cannabis

Kemo terapi

Forum; Kemoterapi

Når man anvender Kemoterapi giver man medicin, som selektivt ødelægger eller bremser væksten i kræftceller. Man har behandlet kræftpatienter med medicin igennem mindst 400 år. Den gamle læge Paracelsus, som levede fra 1493 til 1541, beskrives undertiden som “kemoterapiens fader”.

For at nævne nogle af de kemo produkter der findes er Platinol, Adriamycin, Cytoxan, Ifex og dem som kommer fra Sennepsgas; Alkeran, Leukeran.

Fordelen ved kemoterapi skulle i forhold til kirurgiske indgreb eller strålebehandling være, at medicinen ikke er begrænset til de steder i kroppen, hvor man ved, at selve kræftsvulsten befinder sig. Kræfthæmmende midler kommer derfor rundt i hele kroppen med blodstrømmen og angriber svulstceller der, hvor de befinder sig. Med undtagelse af nogle få steder, hvor medicinen ikke kan nå ud i en tilstrækkeligt høj koncentration.

Forskeren og statistikeren Ulrich Abel lavede en gennemført en omfattende analyse af de offentliggjorte forsøg med ke­moterapi til behandling af kræftsvulster. I denne sammenhæng fandt han ikke videnskabelige beviser for, at overle­velsesraten øges med denne form for behandling. Med en undtagelse, som var en mindre, positiv indvirkning på lungekræft.

Flere undersøgelser har vist, hvad millioner af  kræft patienter har oplevet på deres egen krop verden over. Kemoterapi skader de sunde celler og bevirker at disse udskiller proteinet WHT16B som accelerer kræft svulsternes vækst drastisk. Derved vokser  kræft svulsterne ofte uhæmmet efter behandlinger med Kemoterapi, selvom de først starter med at skrumpe.

I følge den Danske Sundhedsminister Ellen Trane Nørby, som optrådte på DR2  virker kemo ikke på 7 ud af 10 patienter og mange kræft patienter, står den dag i dag overfor den store beslutning det er, at sige ja til kemo terapi, uden nogen alternativer, velvidende at 40-60% har alvorlige senfølger af behandlingerne og til og med ikke virker.

Her har cannabis vist sig at være en god kandidat, til at bringe kroppen tilbage i balance, uden at udsætte patienter for samme fare og fatale bivirkninger som kemo og stråling gør.For at forstå sammenligningen, eller nok nærmere modsætningerne mellem cannabis og kemo, er her en beskrivelse af kemo terapi.

Udviklingen af kemo startede i Auschwitz, under 2 verdens krig, hvor Tyskerne eksperimenterede med kemikalier udtrukket fra sennepsgas, hvoraf kemo stoffet opstod og derefter testet på fanger og siden patienter verden over. Kemo blev derefter den foretrukne behandling af kræft i den vestlige verden og industrien omsætter i dag for flere hundrede milliarder dollars.

Modstandere af kemo påpeger at 1,5 millioner mennesker dør hvert år globalt af kemo og at det i USA er en industri hvor læger får penge for at udskrive det. Modstandere peger på den store dødelighed sat overfor en 200 milliarder dollars industri, primært baseret i USA. Nogle mener sågar at lægerne bryder deres faglige løfte, ved at administrere giften. Kemo ødelægger som regel hele immunsystemet, tarmbakterier, blod værdier mfl, som gør at patienter er mere udsatte for infektioner og ikke har samme modstandskraft bagefter. Denne type kræftbehandling betegnes også som necrosis, der står i stærk modsætning til cannabis’ tidligere nævnte apoptosiske virkning .

Mange kemo stoffer er opført som kendte kræftfremkaldende stoffer. Giften er så kraftigt, at sygeplejersker, som administrerer det, skal beskyttes mod det med handsker, og have månedlige tests. Sygeplejersker der har med patienter at gøre, som har fået kemo, må ikke engang røre ved patientens hud, da giften udskilles gennem sved.

John Cairns fra Harvard University offentliggjorde i Scientific American, at kemo-stoffer hjælper højst en ud af 20 af de mennesker, de bliver givet til. Her er der tale om USA, men stadig meget skræmmende billede at tegne. Hertil kommer at kemo kan gøre kræftceller resistente/udødelige “når kemoterapi gives for at dræbe størstedelen af ​​dine kræftceller, regenererer og fornyer en kræft også en lille rest af disse stamceller” Siddhartha Mukherjee, MD “Kejseren af ​​alle maladier”.

Ifølge Fred Hutchinson  Cancer Research Center, Seattle, Washington, USA skrev i deres WNT16B udgivelse; kræftceller bliver resistente over for kemo, “kemoterapi resistens”, som gør sygdommen værre end den var. Ja, kemo kan krympe en tumor, men i mange tilfælde kommer kræften tilbage stærkere. Især skaber det sædvanligvis de sekundærer kræft former, der dræber et par år senere.

På hospitalet i Milton Keynes i England, dør 50,9 % af deres lungekræft patienter af kemo, indenfor de første 30 dage. Hvilket understreger den begrundede frygt de fleste har for kemo. I England dør 8,4% af alle lungekræft patienter af kemo indenfor de første 30 dage. Disse patienter skulle ikke ha haft kemo og vi skal derfor blive bedre til at vurderer hvem det kan gavne og hvem det slår ihjel.

Undersøgelsen er lavet af Public Health and Cancer Research UK og viser, den store risiko forbundet med kemo. Her skal det understreges at kemo har virket på mange patienter, og vi har flere der overlever af kræft herhjemme end nogen sinde før, da det i høj grad afhænger af tyben af kræft, vi har med at gøre. Dette gør at vi får et ambivalent forhold til kemo.

I Marijuana The Forbidden Medicine, forklarer forfatteren hvordan en patient (leukæmi) røg en joint 20 minutter før sin kemo behandling og undgik på den måde bivirkningerne fra kemo som indebærer svimmelhed, opkast og smerte.

Vi må som samfund gøre alt hvad vi kan for, at fremme nye og bedre kræftbehandlinger, så vi kan komme kemo til livs og give mennesker et værdigt liv, ikke bare overlevelse.

Random Quote