Bogen om Cannabis

Kapitel 6: Hvor sikkert er Cannabis

Hvor sikkert er Cannabis

Forum; Sikkerhed

I følge WHO er Cannabis et sikkert stof og 14 Dec 2017 står det klart, at Medicinsk Cannabis på ingen måde er et “Schedule one drug”, tværtimod, da det nu bruges i stor stil til at behandle epilepsi og andre lidelser.

Medicinsk Cannabis er for tiden lovlig i 29 stater (50 stater når der er tale om CBD). Selv om sundhedseksperter advarer mod Cannabis til medicinsk brug, har WHO fastslået det modsatte. Efter flere måneder med egne undersøgelser har WHO nu fastslået, at CBD er fremragende natur-medicin og er i stand til at behandle epilepsi patienter, uden nogen risiko for afhængighed.

WHO vil også gennemføre en fuldstændig gennemgang af cannabis og dens beslægtede stoffer i 2018. Læger og den medicinske Cannabis industri har ivrigt ventet på, at noget som dette, ville ske og fremskynde legalisering’en af Cannabis.

WHO erklærer sin officielle holdning til medicinsk Cannabis, og siger det er sikkert! Verdenssundhedsorganisationen havde den 14. december deklareret sin holdning til medicinsk Cannabis, og sagt, at Cannabis er sikkert natur-medicin til behandling af flere typer sygdomme.

I øjeblikket betragter det amerikanske justitsministeriums narkotikaforvaltningsadministration Cannabis som et “Schedule I Controlled Substance” og har ingen godkendt medicinsk brug i USA, manglen på accepteret sikkerhed til brug under medicinsk tilsyn og et stort potentiale for misbrug.

Se mere på;

Urhealthinfo.com

Nedenstående video er en introduktion til Cannabis og sikkerhed, hvor Cannabis sammenlignes med mange andre hverdags ting og stoffer , herunder også tobak og alkohol.

Som indledning er en god indikation på hvor sikkert et stoffer, hvor mange der kommer til skade utilsigtet af stoffet. Selvom børns sikkerhed er en legitim bekymring, når stater og lande legaliserer cannabis, er børnehospitals besøg for Cannabis forgiftning i Colorado steget til 2,3 pr 100.000 børn i alderen 10 år og siden det blev legaliseret i 2014, op fra 1,2 pr. 100.000 børn før det.

Til sammenligning er utilsigtet indtagelse af lægemidler omkring 318 pr. 100.000 børn i alderen fem år og under til skadestuen, ifølge officielle tal fra staten Colorado. Hyppigheden af hospitalsbesøg fra børn, der ved et uheld har taget narkotiske smertestillende lægemidler, er steget 225% mellem 2004 og 2011, i følge US Department of Health and Human Services.

https://www.theguardian.com/sustainable-business/2016/oct/22/recreational-marijuana-legalization-big-business

Det burde som en start forklarer at Cannabis i dette perspektiv påvirker langt færre børn end konventionel medicin, på trods af en fordobling, af en i forvejen meget lille risiko.

En voksende mængde data, begynder i midlertidig at forklarer big pharma’s frygt for Cannabis. Opiat overdoser faldt med cirka 25% i stater, der har legaliseret medicinsk Cannabis i forhold til stater, der har forbudt salg af planten, ifølge en undersøgelse fra 2014, publiceret i Journal of the American Medical Association.

Undersøgelsen viser, at folk kan bruge medicinsk Cannabis til at behandle deres smerte snarere end opioide smertestillende midler, eller hvor patienten kan tage lavere doser, af de skadelige stoffer. Hertil kommer forskning offentliggjort for et par år siden af University of Georgia som viste, at Medicare forskrifter for lægemidler bruges til at behandle kronisk smerte og angst, som har været faldende i stater, der har legaliseret medicinsk Cannabis.

Medicare sparer omkring $ 165 mio. I 2013, ifølge undersøgelsen, som anslås at være udgifter til Medicare Part D. Den del af det stats finansierede sygesikringsprogram, der subsidierer receptpligtige lægemiddeludgifter, som ville falde med 470 mio. USD om året, hvis medicinsk Cannabis blev legaliseret nationalt, som der lægges op til i 2020.

Hvis man kombiner disse data, med den stigende pris for receptpligtige stoffer, hvor mærkevarepriserne er steget 127% siden 2008, ifølge pharmacy benefit management og firmaet Express Scripts, hertil, at den nuværende brug af Opiater, er den største årsag til utilsigtet dødsfald i USA. Derfor er det nemt at forstå, hvorfor lægemiddelvirksomheder nøje overvåger cannabis-legalisering, som lige gyldig hvad, vil gå ud over deres forretning.

Random Quote