Bogen om Cannabis

Kapitel 6: Hvor sikkert er Cannabis

Cannabis Propaganda

Forum; Cannabis propaganda

Og mere til;

Ekstravagante advarsler har gennem tiden været brugt til at modbevise den medicinske effekt af cannabis og udbredt falsk propaganda om planten.

Propaganda’en er blevet brugt af politikere og virksomheder, og gik på at cannabis var et meget farligt stof, som kunne forsage kromosom fejl, impotens, sterilitet, luftvejs skader, dårligt immun system, personligheds ændring, og hjerneskade mfl.

Ovennævnte blev alle modbevist første gang 1986 og senest i 1998 af Hollister (1986,1998) og af L.Zimmer & J. P Morgan in Marijuana Myths, Marijuana Facts. Dette ses også i DR dokumentar’en Kampen om Hampen.

Tetrahydrocannabinol (THC) er i følge forskere et sikkert stof, hvor et voksent menneske skal spise meget store mængder for at være i fare, dette tal findes ikke endnu, da forskere ikke har formået at slå 50% af rotterne i et klinisk forsøg ihjel, og derved bestemme LD50 (den dødelige dosis) men svare måske til 50.000 gange mere end det det skal til for at gøre en voksen skæv.

Videnskabelige undersøgelser har rent faktisk bevist hvorfor mennesker ikke dør af cannabis indtagelse. ” fordi cannabinoid receptorer, i modsætning til opioidreceptorer, ikke er lokaliseret i hjernestammeområderne, der styrer respiration, derfor forekommer dødelige overdoser fra cannabis og cannabinoider ikke”. National KræftInstitute at the National Institutes of Health.

THC foresager ikke strukturel skade på hjernen, som alkohol og en del konventionelle lægemidler. På trods af at høje doser THC undertrykker immunforsvaret i dyr, er der ingen beviser for at cannabis gør det samme i mennesker. Da THC fremmer kønshormon hos dyr, bliver Cannabis nu også brugt og studeret som afrodisia til både mænd og kvinder som har mistet sex-lysten. Cannabis undersøges nu også i forbindelse med hvordan cannabis kan hjælpe både mænd og kvinder med in-fertilitet i et nyt studie som er igangværende.

Der er ikke evidens for kromosom forandring i forbindelse med reproduktion, ved indtagelse af THC og risikoen for afhængighed er 9% for dem som gør det dagligt. Børns kognitive udvikling er ikke påvirket af THC, som er tilfældet med tobak og alkohol, sidst nævntes skadelige virkning, rammer 1/1000 Amerikanere og hertil også rigtig mange Danskere desværre.

Man har tidligere troet at der var dødsfald som var forbundet med cannabis og der blev indrapporteret 4 dødsfald i England som følge af cannabis. De 4 dødsfald man troede der skyldes cannabis, var indrapporteret i 1993-1995, men da man undersøgte det nærmere, viste sig at der var tale om, inhalering af opkast, ikke cannabis. Til sammenligning var der 100.000 dødsfald grundet alkohol og endnu flere som følge af tobak det samme år i England.

Det konkluderes af mange forskellige uvildige forskere at cannabis er et sikkert stof, også ved højere dosis, sammenlignet med alkohol, koffein, Nicotin og andre stoffer og lægemidler. LD50 for koffein (som i kaffe og energi drikke) er mellem 13-19 gram for en gennemsnitlig voksen.

Random Quote