Bogen om Cannabis

Kapitel 5: Cannabis produkter

LD50 for cannabis

Forum; LD50

Man kan ikke sammenligne cannabis med nogen andre stoffer, når vi snakker dødsfald. Cannabis har et af de højeste terapeutiske indekser, ment på den måde at der ikke er blevet bekræftet et eneste dødsfald fra overdosis af cannabis. Det terapeutiske indeks er anslået til 40.000 til 1 (Grinspoon & Bakalar 1 995). Til sammenligning, er det terapeutiske indeks for Barbiturat (secobarbital) estimeret til 3-50: 1 og den for alkohol 4-10: 1.

Tusinder af mennesker dør hvert år som følge af, tobak, alkohol, medicin f eks aspirin og andre nonsteroidal anti-inflammatoriske stoffer, som foresager blødning i tarmen og hvor paracetemol eksempelvis giver leverskader. Disse fatale bivirkninger findes ikke når vi snakker naturligt cannabis, og når forskere giver gravide rotter THC i store doser har det ikke nogen påvirkning på fostret i maven og viser ingen afvigelser i deres unger herefter.

Forskere har endnu ikke formået at fastsætte LD50 for Cannabis, da ingen har formået at slå halvdelen af rotterne ihjel, i et forsøg med Cannabis. Det skyldes med stor sandsynlighed at cannabis ikke påvirker respirations systemet som mange andre stoffer.

Sandsynligheden for at dø af cannabis alene er ekstremt lille, selvom brugen af cannabis, kan føre til døden på grund af de aktiviteter folk engagerer sig i, når de er høje. Du kan f eks. Blive kørt ned eller få noget tungt i hovedet. Fortalere for rekreativ cannabis legalisering peger på dens relative sikkerhed og det faktum at medicinsk cannabis har terapeutiske fordele, for samfundet (500.000 mennesker med stress og 250.000 på lykkepiller i DK).

En undersøgelse foretaget i Californien, der involverede 65.117 mænd og kvinder i alderen 15-49, viste efter 10 års forskning, at cannabis brugere ikke døde tidligere end dem, der ikke røg det. En anden undersøgelse undersøgte 45.450 svenske værnepligtige i alderen 18 – 20 år og efter 15 år, havde både brugere og ikke brugere af cannabis en tilsvarende forventet levetid.

Ifølge en 1988-afgørelse fra U.S. Drug Enforcement Administration skulle en cannabis ryger forbruge 20.000 til 40.000 gange mængden af ​​THC på en gang, for at risikere at dø. Ikke en eneste gang har der været indrapporteret en fatal dosis af cannabis, hvor nogen er død i følge WHO 1996. (Syntetisk cannabis, har dog ført til døden af flere mennesker)

Random Quote