Bogen om Cannabis

Kapitel 6: Hvor sikkert er Cannabis

Interesse konflikter

Som i nok allerede har regnet ud, har mange gode grunde til at modarbejde medicinsk og rekreativ cannabis og der har været op og ned ture for cannabis dyrkere, over hele verden, gennem tiden. Nogle mener at forbudet i 1937 i høj grad var skyld i dem der på det tidspunkt udviklede Nylon, andre mener det var alkohol og papirproducenterne, sidst men ikke mindst medicinal industrien, der havde en stor del af skylden.

Af store modstandere som har brugt mange midler på at stoppe legaliseringen af cannabis kan nævnes det Amerikanske politi’s fagforeninger, som i Californien hjalp med at besejre Prop 19, afstemningen for at legalisere cannabis rekreativt. Private fængsler, I 2008 tilbragte Californien Correctional Peace Officers Association 1 millioner dollar kampagne mod en foranstaltning, og viste, at fortsættelse af narkotikakrigen er en central søjle i deres forretnings strategi, hvilket jo ikke kan undre nogen.

Typisk plejer alkohol- og øl virksomheder kun at bekymre sig om ting, som direkte påvirker dem som blå love, skatter og alkoholregler, og deres lobbyvirksomhed har generelt fokuseret på disse problemer. Open Secrets har bemærket, at industrien siden 2009 har brugt mindst $ 19,5 mio. Om året på lobbyvirksomhed. Californien øl og drikkevare distributører gav $ 10.000 ”Public Health First”.

I bredere grad har legaliserings forkæmpere fremhævet specifikke anti-pot kandidater med bånd til drikkevareindustrien som Rep. Lamar Smith (R-Texas), mens Alternet’s Jodie Gummow dokumenterer en spændingshistorie mellem de to brancher, men primært fordi pot fortalere er glade af præcist at kunne påpege, at cannabis er et sikrere og sundere alternativ end at drikke.

Som det er nu er Big Alkohol ikke en stor trussel mod Cannabis og opholder sig for det meste ude af Cannabis debatten. Men hvis lovlig Cannabis bliver en stor konkurrent til øl og spiritus eller undersøgelser giver yderligere bevis for, at Cannabis brug får folk til at drikke mindre, kunne denne kamp blive grim ret hurtigt. Hvis du vil vide mere om lobby, se følgende link.

https://www.opensecrets.org/lobby/clientsum.php?id=D000000504&year=2017

For at opsummere bruger politi fagforeninger, fængselsforeninger, frivillige fængsler, bio/pharma og alkohol virksomheder årligt enorme summer for at holde cannabis ulovlig, og hvorfor? Fordi det sikrer jobsikkerhed og overskud i samfundet. De fleste er målløse, men er desværre ikke overrasket, da det er meget lige til.

Bio & Pharma, som historisk set har haft svært ved at gøre mere ved cannabis end hvad man selv kan gøre, med planten, er først for nyligt begyndt at komme med nogle løsninger der ligner den cannabis olie folk de kender, dog som regel lavet ud fra en syntese. Nedenstående link forklarer på Engelsk, hvordan Cannabis har en positiv sundhedsmæssig påvirkning af samfundet, som høster frugten af mindre smerte, angst, overdoser m fl i samfundet.

https://www.theguardian.com/sustainable-business/2016/oct/22/recreational-marijuana-legalization-big-business

Her kommer diskussionen om hvor vidt, cannabis medicin i dag burde kunne patenteres, da de fleste indikationer er synteser kopieret udfra gamle indikationer og kunne derfor argumenteres for at kravene om at være, nyskabende og ikke umiddelbare for eksperter indenfor området, bliver overtrådt da de er rene kopier af naturen, med ganske få undtagelser.

Hertil kommer hvordan vi sikre at det produkt patienter får fra bio og pharma er lige så godt og billigt som den olie, folk selv kan lave og sidst men ikke mindst, at der ikke er flere bivirkninger forbundet med syntesen?

Note: Marijuana ”The Forbidden Medicin”, kapitel 4, side 226, hvorfor tager man ikke i højere grad stilling til, at alt moderne medicin udspringer fra naturen. Derudover er der videnskabelig bevis på at isolerede præparater ikke overgår naturlig cannabis (blomst/olie) betegnet ved ”Entourage effekten”.

Random Quote