Bogen om Cannabis

Kapitel 6: Hvor sikkert er Cannabis

LD50 Nikotin

For at forstå dødelig dosis viser standard lærebøger, databaser og sikkerhedsark fortsat, at den dødelige dosis for voksne er 60 mg Nikotin eller derover (30-60 mg), hvilket fører til sikkerhedsadvarsler, at indtagelse af fem cigaretter eller 10 ml af en fortyndet nikotin holdig opløsning kunne dræbe en voksen. 60 mg Nikotin dose ville svare til en oral LD50 på omkring 0,8 mg / kg, en dosis, der er betydeligt mindre end de værdier, der er fastsat for forsøgsdyr, der ligger fra 3,3 (mus) til mere end 50 mg / kg (rotter). På den måde er Nikotin meget farlige end cannabis.

LD50 Koffein

LD50 af koffein er afhængig af vægt og individuel følsomhed og anslås for koffein til at være omkring 150 til 200 mg pr. Kg kropsvægt, hvilket svarer til 140 – 180 kopper kaffe til en gennemsnitlig voksen, der tages inden for en begrænset tidsramme, afhængig af halveringstiden.

Halveringstiden er den tid det tager for mængden af koffein (og andre stoffer) i blodet at falde med 50%, og med koffein ligger det i området fra 3,5 til 10 timer.

På den måde har vi stoffer alle steder som har meget større dødelig risiko end cannabis forbundet med sig og skal deraf ikke bekymre os om at folk kan dø af cannabis, som vi skal med andre typer medicin, alkohol, kaffe, cigaretter og andre hverdags ting.

Cannabinoider er bemærkelsesværdige sikre, især når man sammenligner med andre terapeutisk aktive stoffer, mere præcis receptpligtige lægemidler.

Mest væsentligt kan forbruget af cannabis, uanset mængde eller styrke, ikke fremkalde en fatalt overdosis. Ifølge en gennemgang af 1995 rapport udarbejdet til WHO, er der ikke registreret et eneste fatalt tilfælde af overdosering med cannabis.

LD50 Panodil/Paracetamol

Panodil som blev solgt i 12% af alle tilfælde af Håndkøbsmedicin, har følgende bivirkninger hvis en bruger får for meget, hvilket Danskere desværre er tilbøjelige til. Overdosis af Panodil indebære; ødelæggelse af leveren og i nogle tilfælde også nyrerne, bugspytkirtlen og knoglemarven. Man får umiddelbart ikke nogen symptomer (de kommer normalt først efter et par dage). Selvom personer ikke mærker nogle symptomer på overdosering, kan der være risiko for alvorlig lever skade. Så det er vigtigt, at du søger læge, så hurtigt som muligt ved mistanke om overdosering af Panodil (helst inden 10 timer efter indtagelsen).

En musse gruppe behandlet med en ækvivalent dosis paracetamol viste en signifikant reduktion af glutathion på 35% (p mindre end 0,01 mod ubehandlet kontrolgruppe). Den orale LD50 viste sig at være større end 2000 mg kg-1, medens den intraperitoneale LD50 var 1900 mg kg-1.

Random Quote